Nötkräm

Kollade runt på Unicef's hemsida och hittade denna smarta grej. Och tänkte att eftersom att jag har en blogg så varför inte rädda något/några barns liv?


Foto: UNICEF

"Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva."

Vill du också göra skillnad? Gå då in på UNICEFs hemsida


Begravning

Ska strax iväg för att ta ett sista farväl av min älskade kusin... Har nämligen tagit ledigt från skolan idag för att gå på begravning.
Egentligen är det lite konstigt, för som ni kanske minns så dog min mormor förra året vid juletid. Och ett år senare så lämnade ännu en släktmedlem oss, även han vid juletid... Och inte nog med det, utan han dog 11-11-11!! Ett datum som folk har olika åsikter om. Men vad jag har hört  så är det så att vi då påbörjade en själslig utveckling, som i december 2012 ska sätt fart på riktigt (mayakalenderns slut).

Men hursomhelst så hade jag fått äran att få göra en minnesbok som alla kommer att kunna skriva i. Tyvär har jag inte fotat den än, så jag kan inte visa den just nu, men senare kanske.


Min begravnings-outfit

RSS 2.0